След седмици на разочароващи резултати Григор Димитров започна успешно участието си

...
След седмици на разочароващи резултати Григор Димитров започна успешно участието си
Коментари Харесай

Гр. Димитров: Надявам се да играя още 10 години

След седмици на разочароващи резултати Григор Димитров стартира сполучливо присъединяване си във втория за годината шампионат от Големия шлем в тениса - " Ролан Гарос " в Париж. На старта на Откритото състезание на Франция първата ракета на България (№46 в света) отстрани доста мъчно Янко Типсаревич (Сър) с 6:3, 6:0, 3:6, 6:7 (4), 6:4 и във II кръг ще срещне поставения под №11 Марин Чилич (Хър).

След първия си мач Григор приказва доста пред медиите във френската столица, в това число и пред български публицисти. 28-годишният хасковлия показа, че макар всички трудности остава положително надъхан, само че най-голямата му паника остава травмата в дясното рамо, измъчваща го още от януари.

" Не е елементарно. Всеки ден се разсънвам и се чудя дали през днешния ден рамото ще ме боли - съобщи Димитров пред Sportal.bg. - Такива мачове сега са по-важни от психическа позиция, не толкоз от физическа. Мога да управлявам до известна степен рамото, дали ще взема обезболяващи и ще играя на тях. Всеки ден е доста друг. Понякога сме възнамерявали някои тренировки и не съумяваме да ги създадем, тъй като рамото не разрешава. Никога не съм минавал през подобен интервал. Преди не съм мислил за травми. Трябваше да отхвърлям шампионати поради рамото. Това са неща, които не съм мислел, че иска ми се случат на мен. "

Все отново някогашният №3 в света увери, че не е изгубил упоритостта си да се бори с най-силните тенисисти и да преследва най-големите титли.

" При всеки значим миг в кариерата ми, постоянно си споделям: " От това ще стане страхотна глава в книгата ми един ден ". Винаги виждам да извадя позитивното от тези моменти, не виждам отрицателната страна. Защото толкоз доста неща се случват зад кулисите. Повечето хора виждат единствено нещата, когато сме на корта. Благодарен съм за всичко, през което съм минал. Предстоят ми още доста неща, толкоз доста към каквото да виждам напред. Надявам се, че ще  играя още 10 години и най-хубавото следва ", съобщи тенисистът.

Пред организация Франс прес пък българинът приказва за треньорския тандем, образуван от Андре Агаси и Радек Щепанек в опит да му оказват помощ да преодолее раздялата с венецуелския експерт Даниел Валверду. Формално нито американецът, нито чехът се водят наставници на Димитров, само че и двамата му оказват помощ със препоръки в тренировките.

" Андре и Радек се схващат прелестно, тъй че това е страхотна пакетна договорка за мен. Всички сме на една вълна - изясни Григор. - С Агаси имаме специфична връзка. Познаваме се от доста години. Щепанек изповядваше забавен жанр на игра. Постигнал е толкоз доста, справяше се добре, доста е изобретателен. Мисля, че тъкмо това ми е нужно в този момент, изключително като не играя доста мачове. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР